2022-01-04 15:15:38• hírek • Szatmár.ro

Már decemberben jelezték a kivitelezőnek a problémákat

Archív felvétel.
Archív felvétel.

Az elmúlt napok esőzéseit követően az egykori Kubik tó helyén kialakításra kerülő szabadidőpark egy része víz alá került, s az ezt dokumentáló képek bekerültek a helyi sajtóba is.

Az elvégzett munkálatok minőségével kapcsolatos kérdésekre válaszolva, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal rövid sajtóközleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy a hivatal már az előző év decemberének közepén jeleztea kivitelezőnek és a műszaki ellenőrnek a projekt kapcsán felmerült problémákat, a figyelmeztetés után pedig a kivitelező ígéretet tett arra, hogy kijavítja a problémákat.


„A közbeszerzési eljárás során a tervezés és a kivitelezés együtt szerepelt, hiszen így sokkal hatékonyabb a végrehajtás. A kivitelező a bukaresti RO-VERDE LANDSCAPING Kft., amely az egyik legnagyobb szaktekintély az országban ezen a szakterületen; Azok a munkálatok, amelyek kapcsán problémák adódtak, nem lettek sem átvéve, sem pedig kifizetve” – hangsúlyozza a hivatal, hozzátéve azt is, hogy ez idáig a munkálatnak a 60 százaléka készült el.



A projektről: „A beruházás keretében természetes kövekkel kirakott sétányokat alakítanak majd ki, ezek mellett pedig egy játszóteret, egy multifunkcionális sportpályát, kerékpárutat, görkorisok számára alkalmas felületet, fitnesz gépekkel ellátott részt, valamint díszes, növényekkel és virágokkal teli felületeket. Végül de nem utolsó sorban pedig egy olyan övezet is lesz, amelyet külön a házi kedvenceket sétáltatók használhatnak majd. A beruházás összértéke 2,4 millió euró, amelyből 1,7 millió euró uniós finanszírozás” – ismertette korábban a hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: